ASI question

Faults and Technical chat for the Jaguar E-Pace
killer10971
Posts: 13
Joined: Sun Apr 11, 2021 8:48 pm

Re: ASI question

Post by killer10971 » Thu Apr 22, 2021 7:45 pm

Mine does not show anything apart from drive or wheel angle

Jaguar customer services told me that it’s a standard feature and possible telemetry link issue between module and infotainment screen

mattrapier
Posts: 39
Joined: Thu Mar 19, 2020 8:30 pm

Re: ASI question

Post by mattrapier » Fri Apr 23, 2021 1:14 pm

There was a software update that fixed an issue with this a couple of years ago. I took my P250 back to the dealer because that screen stopped moving the yellow bar. In normal driving there is no Yellow showing, but even gentle acceleration in a straight line you should see a little yellow pop back towards the rear wheels. If its definitely an AWD vehicle, then something isn't communicating properly and needs re-setting. Unfortunately when things like this stop working it usually needs the dealer to take it seriously, and then it always seems to involve days of technical assistance calls with Jaguar to work out how to get everything talking again. I have had a couple of faults like that.
R-Dynamic HSE P250 Black, with Black trim and Black wheels

killer10971
Posts: 13
Joined: Sun Apr 11, 2021 8:48 pm

Re: ASI question

Post by killer10971 » Fri Apr 23, 2021 1:43 pm

Many thanks all

shadow
Posts: 137
Joined: Sat Nov 07, 2020 10:23 am
Location: South of France

Re: ASI question

Post by shadow » Fri Apr 23, 2021 3:21 pm

I asked my dealer to check it out, turns out he has the same issue on his car.. so he called Jaguar France to know how to fix it. I’ll keep you posted.
MY21/ P200 (Flexfuel) HSE R-Dynamic / BluefireBlue

killer10971
Posts: 13
Joined: Sun Apr 11, 2021 8:48 pm

Re: ASI question

Post by killer10971 » Fri Apr 23, 2021 7:02 pm

Mine has been escalated to Jaguar technical

shadow
Posts: 137
Joined: Sat Nov 07, 2020 10:23 am
Location: South of France

Re: ASI question

Post by shadow » Wed May 12, 2021 2:19 pm

Dealer says Jaguar told him that it’s only meant to be used under 4x4 conditions (for ex. when the vehicle is stuck). It seems that it works on every road for some of you. I won’t bother trying to figure this out with the dealer..
MY21/ P200 (Flexfuel) HSE R-Dynamic / BluefireBlue

killer10971
Posts: 13
Joined: Sun Apr 11, 2021 8:48 pm

Re: ASI question

Post by killer10971 » Wed May 12, 2021 4:15 pm

Many thanks for the info

Why call it all surface information then ?

Mixed messages from all dealers

Seems a totally pointless feature

Does this feed information into other systems? So if this is not reporting torque distribution then does it affect other systems?

mattrapier
Posts: 39
Joined: Thu Mar 19, 2020 8:30 pm

Re: ASI question

Post by mattrapier » Wed May 19, 2021 3:50 pm

I suspect the dealer who said its only for 4x4 conditions couldn't be bothered with the hassle of doing a massive warranty service job. Fixing these issues ties up workshop space for days as they have to book slots with Jaguar Technical Assistance while the car is in. Mine worked perfectly when I bought the car (new), it stopped working, the dealer found a way to fix it under warranty. And it was the entire subject of a software update several versions ago. If its not working on a particular car, its broken and could be fixed! Whether its worth the hassle is another question, as its really not very useful.
R-Dynamic HSE P250 Black, with Black trim and Black wheels

killer10971
Posts: 13
Joined: Sun Apr 11, 2021 8:48 pm

Re: ASI question

Post by killer10971 » Wed May 19, 2021 4:36 pm

Many thanks

I will be phoning them

Jimmy Clark
Posts: 4
Joined: Tue Apr 27, 2021 10:20 am

Re: ASI question

Post by Jimmy Clark » Wed May 19, 2021 8:32 pm

Hi there, I also have a MY20 150D Chequered flag edition. The ASI works on mine all the time showing power delivery to front and rear axles. I dont know about showing delivery to individual wheels though.

Post Reply